• SNART JUL​

  Noen av de mest populære kursene i Uthuset er julebords-kursene. Vi bruker sesongens ingredienser som svinekjøtt, laks, torsk, kalkun, pølser, m.m.

   

  Det er ikke snakk om tradisjonelle norske juleretter, men mat fra forskjellige verdensdeler som hører sesongen til, og som kan serveres til koldtbord og til nyttår, og ikke minst til selve julemiddagen.

   

  I tillegg til kjøtt og sjømat blir det både grillet og ikke-grillet tilbehør. En god dessert hører også julen til, og vi satser på snø på bakken og mye god julemat fra grillen!

 • Slik fungerer en matkveld hos oss:

  Gjestene blir servert en apéritif når de kommer, og når de har satt seg så tar vi en gjennomgang av kvelden: praktiske detaljer, tips og råd, og informasjon om hva som skal skje. Vi deler gjestene i grupper, og hver gruppe får vanligvis 2-3 oppskrifter hver som de skal lage (dvs 12-15 oppskrifter totalt), noen enkle og noen som tar litt mer tid. Vi lager alltid kjøtt, sjømat, grønnsaker, sauser og sideretter. Noen av rettene spiser gjestene mens de jobber, og resten spares til en stor buffé senere på kvelden. Etter hovedspisingen er det alltid en god dessert til kaffen.

   

  Vi sender kompendium til verten (via epost) med samtlige oppskrifter fra kvelden. Slik kan oppskriftene videresendes til alle kursdeltakere. Gjestene lager mye god mat, de lære mye, men samtidig er det sosiale det aller viktigste. Det blir en kjekk, uformell kveld.